آثار / سیاست خارجی / آذربایجان- آسیا

گفتگوی حیدر علی اف رئیس جمهوری آذربایجان با جاکی ج. وانیون سفیر اندونزی در آذربایجان در مراسم تسلیم استوارنامه - ۱۰ فوریه سال ۲۰۰۰


جاکی ج. وانیون: جناب رئیس جمهور.

من افتخار فراوانی دارم که رئیس جمهور اندونزی مرا بعنوان سفیر در جمهوری آذربایجان منصوب کرده است. ضمن تسلیم استوارنامه خود به شما خیلی مفتخر هستم.

جناب رئیس جمهور، مایلم در این مراسم بسیار عالی سلامهای صمیمانه عبدالرحمن واحد رئیس جمهور اندونزی را به جنابعالی برسانم. وی برای مردم آذربایجان آرامش و توسعه آرزو می کند.

حضرتعالی، ما مصمم به برقراری روابط حسنه با آذربایجان هستیم. هم حکومت و هم مردمان دو کشور احساس احترام و ارادت متقابل دارند. ما در سازمانهای بین المللی نیز همکاریهای خوبی برقرار ساختیم و در جامعه جهانی از اصول و مواضع هم دیگر حمایت می کنیم. اصول و موازین کشورهایمان در این زمینه عملاً یکسان میباشد. هر دو کشور به اصول منشور سازمان ملل متحد پایبند هستند. همه این عوامل جهت برقراری روابط متقابل زمینه های مثبت ایجاد کرده است.

اطمینان دارم که اینجانب طی مدت فعالیت خود بعنوان سفیر در باکو از حمایتهای جنابعالی بهره مند خواهم شد. من همچنین نسبت به برقراری روابط مستحکم با وزیران و سایر مقامات بلند پایه کشورتان امید دارم.

حضرتعالی، اجازه فرمایید برای شما سعادت، سلامتی محکم و توفیقات روزافزون آرزو کنم. برای مردم برادر آذربایجان نیز پیشرفت و توسعه آرزومندم. سپاسگزارم.

حیدر علی اف: جناب سفیر محترم.

اینجانب انتصاب شما بعنوان سفیر اندونزی در آذربایجان را شادباش می گویم و برای شما در فعالیتهای آینده آرزوی موفقیت دارم.

اندونزی یکی از کشورهای بزرگ جهان میباشد. کشور شما در منطقه آسیای جنوب شرقی نقش بسیار مهمی ایفا دارد. ایجاد روابط دیپلماتیک بین اندونزی و آذربایجان و تعیین سفیر اندونزی در جمهوری آذربایجان برای کشورمان حائز اهمیت است. این امر بلحاظ توسعه روابط دو کشور بسیار مفید واقع خواهد گردید.

اندونزی و جمهوری آذربایجان مستقل در سازمانهای بین المللی مواضع و اصول یکسان اتخاذ می نمایند، موازین حقوق بین الملل را ملاک قرار می دهند و کشورهای ما از هم دیگر حمایت بعمل می آورند. ما از این تحسین و تقدیر می نماییم و اظهار امیدواری می کنم که این مهم در آینده نیز چنین خواهد بود.

اندونزی را در آذربایجان خوب می شناسند. در دوران گذشته- طی سالهای ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۰ هنگام آغاز نهضت تازه ای در اندونزی و موقع برقراری روابط حسنه میان اندونزی و اتحاد شوروی هیأتهای زیادی از کشورتان به آذربایجان سفر می کردند. در آن زمان هیأتهای آذربایجانی نیز به اندونزی سفر می کردند. بهمین خاطر، این آشنایی و روابط تاریخ خوبی دارد.

ما هرگز نبایستی تاریخ را فراموش کنیم. من سفر سوکارنو رئیس جمهور وقت اندونزی به اتحاد شوروی، از جمله به آذربایجان را به یاد دارم. اینجانب با شخص وی در آذربایجان آشنایی یافتم و ما دیدار و گفتگوهای زیادی انجام دادیم. من این دیدار و گفتگوها را با نهایت خرسندی به خاطر دارم. با جناب سوخارتو رئیس جمهور بعدی کشورتان نیز در نشستهای سازمانهای بین المللی به دیدار و گفتگو پرداخته ام. ما در حاشیه نشست سران دولت و رهبران حکومت کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در کازابلانکا به مذاکرات خصوصی پرداختیم و در مورد توسعه روابط دو کشور به اتفاق نظر دست یافتیم.

ما تحولات سالهای اخیر در اندونزی را نیز با نظر دوستانه پیگیری می کنیم. می توانم با احساس رضایت بیان دارم که اکنون برقراری صلح، ثبات و آرامش در اندونزی مایه خوشحالی ما هم میباشد.

سلامهای عبدالرحمن واحد رئیس جمهور محترم اندونزی را با کمال میل می پذیرم. از شما خواهشمندم، سلامها و آرزوهای صمیمانه اینجانب را نیز خدمت ایشان ابلاغ نمایید.

اطمینان داشته باشید که برای فعالیت ثمربخش شما بعنوان سفیر در آذربایجان همه امکانات فراهم خواهد شد. مطمئنم که شما بعنوان اولین سفیر اندونزی در آذربایجان خدمات خود را در راستای توسعه روابط دو کشور ارایه خواهید داد. برای ما مهم این است که آذربایجان خواهان برقراری روابط تنگاتنگ و گسترش همکاریها با اندونزی در تمامی زمینه ها میباشد.

من بار دیگر به شما تبریک می گویم. برای شما آرزوی موفقیت دارم. تشکر می کنم.

ترجمه شده از روزنامه "آذربایجان" مورخ ۱۱ فوریه سال ۲۰۰۰