آثار / رسانه ها

پیام حیدر علی اف رئیس جمهوری آذربایجان به کارکنان مطبوعات آذربایجان - ۲۱ ژویه سال ۲۰۰۳


کارکنان محترم جراید.

به مناسبت این عید بیادماندنی - روز ملی مطبوعات از صمیم قلب به شما تبریک عرض می کنم و آرزوهای صمیمانه خود را به تک تک شما میرسانم.

مطبوعات آذربایجان در طول تاریخ همواره منادی آرمانهای اجتماعی ترقی خواه بوده، تحفه خود را برای تحقق آرزوهای ملت مان ادا کرده و نقش بزرگی در تقویت آرمان استقلال و رشد ارزشهای معنوی آن و شکل گیری درک و فرهنگ ملی ایفا داشته است. خدمات فوق العاده مطبوعات ما در استحکام سنن دولتمداری و برقراری اصول دموکراتیک در کشورمان که، در اواخر قرن ۲۰ مجدداً استقلال دولتی خود را احیا نموده است، و نیز در امر افزایش نفوذ بین المللی آذربایجان غیر قابل انکار میباشد.

روند سازماندهی دولت دموکراتیک، قانونمدار و لائیک در آذربایجان با موفقیت صورت می پذیرد. آزادی بیان و اندیشه بعنوان جزوی از اصول اساسی دموکراسی در قانون اساسی کشور تحکیم گردیده است. شرایط چندگرایی سیاسی در کشورمان بطور جدی رعایت می شود. ایجاد شرایط ضروری برای تامین آزادی بیان، اندیشه و اعتقاد، توسعه همه جانبه و فعالیت آزادانه رسانه های گروهی، یکی از مهمترین وظایف در برابر من بعنوان رهبر دولت آذربایجان میباشد. مشکلات رسانه های گروهی که، جایگاه منحصر بخود را در امر اجتماعی شدن مسایل مبرم جامعه در قرن اطلاع رسانی حاضر، برقراری مناسبات اجتماعی بین اقشار مختلف جامعه و روند همگرایی با جهان متمدن داراست، پس از کسب استقلال همواره مورد توجه دولت قرار گرفته است. امروزه صدها نشریه، آژانسهای خبری و شرکتهای تلویزیونی و رادیویی در آذربایجان مستقلانه فعالیت می کنند و شبکه رسانه های گروهی معتبر کشورهایمان را تشکیل می دهند. شرایط مناسبی جهت فعالیت آزادانه مطبوعات و بهره مندی آن از تجربه جهانی فراهم شده و تمامی اقدامات ضروری جهت بهبود شرایط مادی و فنی رسانه های گروهی، ارتقای سطح حرفه ای خبرنگاران و تأمین کامل حقوق آنان بعمل آمده است. در سالهای گذشته طی دستورات رئیس جمهوری آذربایجان موانع مسبب تأثیر منفی در توسعه رسانه های گروهی مرتفع گردیده، از مدیریت دولت بر مطبوعات امتناع شده، بمنظور بهبود وضع مادی روزنامه ها بدهی های چندمیلیاردی آنها به انتشارات دولتی به حالت تعویق درآمده، اعتبارات تسهیلاتی مضاعف برایشان تخصیص یافته و سایر اقدامات انجام گرفته است. دولتمان نسبت به تأسیس شورای مطبوعات بعنوان ارگان اجتماعی که، طی اصول اجتماعی تشکیل شده و فعالیت مطبوعات را سازماندهی می نماید، نظر مثبت دارد و اهمیت زیادی به فعالیت آن می دهد. راه اندازی فعالیت تلویزون و رادیو در سطح معاصر و فعالیت رسانه های گروهی الکترونیکی مطابق شرایط قانون در کشورمان، با تأسیس شورای ملی تلویزیون و رادیو تأمین گردیده است.

خبرنگاری- حرفه ای است مستلزم توان زحمات بزرگ، تلاشهای ویژه، برخورد حرفه ای، ارزیابی عینی حوادث و تحلیل صحیح جریانات. اینجانب بعنوان رئیس جمهور آذربایجان زحمات سنگین و با مسؤلیت کارکنان مطبوعات را پیوسته عالی توصیف کرده، در جهت حل مسایل فراروی پیشرفت جراید بطور مرتب تلاش کرده و منبعد نیز خواهم کرد.

وظیفه اصلی مطبوعات آزاد، بعنوان نشاندهنده سطح دموکراسی در هر کشوری، عبارت از تعمیق هر چه بیشتر چندگرایی سیاسی و آزادی بیان و اندیشه و تأمین نیازهای اطلاع رسانی شهروندان میباشد. ولی همپای این، مطبوعات موظف است توان انعکاس نارسایی های موجود در جامعه را نیز همانند آیینه داشته باشد، مبدل به عضو فعال روند سازماندهی دولت دموکراتیک گردد و منادی حقیقت و وسیله فراخوان و بسیج انسانها به آرمانهای والا و اعمال بشردوستانه باشد.

در این روز با اهمیت مایلم اظهار اطمینان کنم که، برای مطبوعات آذربایجان که راه غنی و پرافتخار را پیموده و طی سنتهای ترقی خواه، متمایز بوده است، توده خبرنگاران آن لیاقت سخن آزاد را همیشه حفظ خواهند کرد، در امر رساندن وقایع کشورمان و جامعه بین المللی به افکار عمومی، بویژه در رساندن مسایل سرنوشت ساز آذربایجان به جامعه جهانی ضمن اتخاذ موضع اصلی دولتمداری و شهروندی، واقعگرایی و پیشه وری عالی و اصولیت نشان خواهند داد.

حیدر علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان.

روزنامه "آذربایجان"،

۲۲ ژویه سال ۲۰۰۳