OBRAĆANJE ČITAOCIMA


OBRAĆANJE ČITAOCIMA
  NOVI MATERIJALI

10. maja 2024. godine navršilo se 20 godina od početka djelatnosti Međunarodno elektronske biblioteke „Nasljeđe Hajdara Alijeva“ koja je posvećena nasljeđu općenacionalnog vođe azerbejdžanskog naroda – istaktnutog političkog djelatnika modernog doba Hajdara Alijeva.

U biblioteci koja funkcionira na 50 jezika možete se upoznati sa stotinama radova: s tekstovima s nastupa, intervjua, susreta, izjava i pisama tog velikog političara.

Publikacija radova Hajdara Alijeva na raznim jezicima je korist za politologe, ekonomiste, novinare i za sve ljude koje zanima najnovija istorija i razvoj, prošlost i budućnost Azerbejdžana. Pisma čitalaca takođe svjedoče o tome da naša biblioteka za njih predstavlja veliki interes. Bez pretjerivanja se može primijetiti da se u prošlom vremenu stotine hiljada čitalaca, može se reći iz više od 200 zemalja svijeta, upoznalo s našom bibliotekom. Među stalnim čitaocima naše biblioteke su predstavnici istaknutih naučnih i obrazovnih svjetskih centara, uglednih državnih organizacija, poznatih medijskih institucija, biblioteka, velikih transnacionalnih kompanija i drugi.

Međunarodna elektronska biblioteka „Nasljeđe Hajdara Alijeva“ bavi se takođe i izdavaštvom. S nizom naših knjiga, objavljenim na raznim stranim jezicima, možete se upoznati na našem sajtu.

Međunarodna elektronska biblioteka „Nasljeđe Hajdara Alijeva“ svakodnevno se obnavlja, obogaćuje. Molimo Vas da nam šaljete sve vaše reakcije i prijedloge o biblioteci na:

 office@aliyev-heritage.org

Međunarodna elektronska biblioteka „Nasljeđe Hajdara Alijeva“ iskazuje svoju zahvalnost čitaocima koji su svojim prijedlozima učestvovali u usavršavanju našeg sajta. 

 
Izdanja
 Pregled

FOTOGALERIJA     

Nove historijske činjenice koje je prikupila istraživačka grupa Centra za istraživanje nasljeđa Hajdara Alijeva:

1.Hodžalinska tragedija – zločin protiv čovječnosti